Manuele therapie

Manuele therapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het functioneren van de wervelkolom en complexe klachten. Deze kennis binnen het functioneren en klachtenbeeld van de wervelkolom is wat de manueel therapeut onderscheidt. Daarnaast zijn de vaardigheden om de wervelkolom te behandelen bij de manueel therapeut zeer uitgebreid.
De manueel therapeut heeft zijn of haar werkgebied voornamelijk in de behandelkamer. Bij het aanleren van een juiste houding of bewegingspatronen zal de manueel therapeut nauw samenwerken met de algemeen fysiotherapeut. De manueel therapeut is niet alleen op zoek naar de ‘pijnlijke plek’ maar kijkt vooral naar de samenhang tussen de verschillende gewrichten. Hierdoor wordt het actuele probleem in kaart gebracht en worden de omliggende bewegingsproblemen, die vaak de oorzaak van de klachten zijn, in het behandelplan opgenomen.
Ernstigere klachten aan de wervelkolom kunnen door de uitgebreide kennis en vaardigheden van de manueel therapeut in een vroeg stadium worden onderkent. Hierdoor kan een doorverwijzing naar een medisch specialist (orthopeed of neuroloog) direct aanvangen. Zo wordt onnodige vertraging in het herstel van de patiënt voorkomen.
Klachten aan de wervelkolom zijn vaak complex en worden niet altijd (op tijd) herkend. Wij hechten er veel waarde aan dat onze behandelaars over de juiste competenties beschikken om deze categorie patiënten in behandeling te kunnen nemen. Onze patiënten moeten er van uit kunnen gaan dat ze door een gespecialiseerde therapeut onderzocht en/of behandeld worden indien dit noodzakelijk is.

 

Voor wie?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd. Afwijkingen aan de gewrichten bepalen welke vorm wordt toegepast.


Kosten van manuele therapie

Manuele therapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.
Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Fit & Fysio via Whatsapp nu ook via Whatsapp te bereiken