Geriatrie Fysiotherapie

Een nieuwe term in zorg land. De meesten van u zullen er wel al van gehoord hebben. Wij hebben de ouderen specialist, dat is de geriater. Zo is er ook de gespecialiseerde fysiotherapeut voor ouderen, de geriatrie-fysiotherapeut. Sinds 2009 officieel erkend als verbijzondering.

Maar wat wil dit nu eigenlijk zeggen? Wat betekent het voor u?
De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten / patiënten met een hoge (biologische) leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen.
Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. U hoeft daar niet persé oud voor te zijn!

De geriatrie-fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. En combinaties van ziektebeelden.
 
De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. Bij pijnklachten, wordt de pijn natuurlijk ook aangepakt, dus alle soorten van fysiotherapie worden gegeven.

Onze geriatriefysiotherapeut is naast de praktijk ook werkzaam in een verpleeg- en verzorgingshuis.

Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Fit & Fysio via Whatsapp nu ook via Whatsapp te bereiken