Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse EPTE®

EPTE® (Echogeleide Percutane Electrolyse) is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige peesklachten. Onder andere kniepeesklachten, achillespeesklachten, de tenniselleboog en hielspoorklachten kunnen hiermee goed behandeld worden.

HANDIG OM TE WETEN

Onder echogeleiding wordt een dunne dry-needling naald op de plaats van de beschadigde pees gebracht. Vervolgens wordt daar een lichte elektrische stroom toegediend. Samen met specifieke beweging door de naald zelf, veroorzaakt dit een nieuwe gecontroleerde reactie. Hierdoor wordt de pees opnieuw opgebouwd. In combinatie met een intensief trainingsprogramma én een ontlastende taping zorgt dit voor herstel van gezonde en trekvaste peesvezels. Een van de voordelen van deze techniek is dat het gebruik maken van een echotoestel ervoor zorgt dat er heel nauwkeurig alleen het gebied behandeld wordt. De gezonde delen van de pees raken hierdoor niet aangetast.

TECHNIEK

De techniek is vooral inzetbaar bij de niet goed en/of niet spontaan genezende peesproblemen. Gemiddeld is er een pijnvrij functieherstel mogelijk binnen 4 tot 6 EPTE® sessies. Ook bij maanden of nog langer bestaande chronische en therapieresistente peesproblemen is EPTE® een effectieve behandelmethode! EPTE® is een veilige (mits toegepast door goed opgeleide therapeuten of artsen) techniek.

BEHANDELING

Een behandeling van EPTE® begint met een intake waarin gekeken of u in aanmerking komt voor een EPTE® behandeling. Tijdens de intake zal er ook een onderzoek plaats vinden om te kijken of alle voorwaardes voor goed herstel aanwezig zijn.
Een behandeling van EPTE® bestaat uit het in kaart brengen van het behandelgebied middels echografie. Hierbij wordt afhankelijk van de grootte van het gebied de intensiteit en duur van de behandeling berekend. Vervolgens wordt de te behandelen regio schoongemaakt met desinfectiemiddel en kan de behandeling starten. EPTE® behandeling wordt niet als heel pijnlijk ervaren. De meeste patiënten omschrijven de behandeling als ‘oncomfortabel’, maar gezien de korte duur (1-2 minuten) is deze zeer de moeite waard.
Een nareactie van 1 tot 3 dagen in de pees in de vorm van pijntoename is een normale reactie en laat zien dat de pees is aangezet om zichzelf te herstellen. De volgende behandeling kan tussen 5 en 8 dagen plaatsvinden.

KOSTEN

De aantal behandelingen EPTE wordt geschat tussen de 4-6 keer. Voor een EPTE®-behandeling wordt er een behandeling fysiotherapie in rekening gebracht. Deze zal worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar indien uw aanvullende verzekering dit toelaat.

Afspraak maken?

Neem contact met ons op:


BEL DIRECT:

0475 - 46 84 94

Fit & Fysio via Whatsapp nu ook via Whatsapp te bereiken